Helgkurs för nybörjare
Jonas, Gunilla, Carina, Minna och Stellan (spelman) samt några entusiastiska deltagare från tidigare kurser anordnar en nybörjarkurs för de som vill prova på schottis, vals, polska mm. Kursen äger rum under helgen 5-6 oktober i Luleå Hembygdsgilles föreningslokal.

Kursen pågår 9-17 på lördag och 9-16 på söndag. Kursavgiften är 400 kr och då ingår fika och lunch!

Vi kommer att lära ut några av de vanligaste ”gammeldanserna” och du kommer också att få prova grunderna i polskedans. Vår ambition när vi lär ut dans är att det ska vara en njutning att dansa. Vi lägger därför ner en hel del tid på teknik och kroppshållning.

För anmälan och information, ring Jonas eller Gunilla, tel 0920-25 70 73 eller 070-2932326, efter 18.00 eller skicka ett mail till jonas.kyrkbyn@telia.com
Meddela vid anmälan om du har någon allergi eller specialkost.

Välkommen!

Danskurs, fortsättningskurs i folklig dans

Jonas, Gunilla, Minna, Carina och Stellan (spelman), startar en fortsättningskurs måndagen den 7 oktober 2019, kl 18.30, i Luleå Hembygdsgilles föreningslokal.

Du kommer att få lära dig varianter på de vanliga "gammeldanserna" samt även lära dig en enklare grundpolska. Vi kommer också att lära ut några danser som är typiska för Norrbotten och några gemensamma danser.

Vi lär ut alla danserna från grunden och lägger mycket stor vikt vid känslan i dansen. Därför försöker vi hellre lägga tid på till exempel teknik och kroppshållning istället för att lära ut alltför många danser. Vår målsättning är att det ska vara en njutning att dansa!

Du bör ha grundkunskaper i gammeldans men vi börjar med repetition av de vanliga gammeldanserna de två första kurstillfällena.

Vi använder både levande och inspelad musik vid utlärningen. Varje kurstillfälle är ca två timmar med en kortare paus i mitten, totalt 10 tillfällen.

Välkommen!

Polskegruppen Danskul

Gillets polskedansgrupp Danskul, dansar på söndagar kl 18.30 i Gillestugan.

Nya och gamla dansare hälsas välkomna. Vi är en blandad grupp, med både yngre och äldre, vana och mer ovana, dansare.

Har du inte dansat polskor tidigare, så kom gärna och prova. Det är bra om du har dansat lite gammeldans tidigare, eller har dansvana av annan dans.

Ledare: Eva E-M. Info via  mail dans@lulehembygdsgille.se.

dans@lulehembygdsgille.se.

Balkandans

I Luleå Hembygdsgille kan du även dansa internationella folkdanser.

Vi dansar mest på ring och sladd, och man behöver inte vara parvis.

Vi dansar på tisdagar, kom gärna och prova på.

Elisabet Martinsson elisabengt@telia.com

eller Christer Wallin christerwallin08@gmail.com

Hösten 2019

Föreningsmöte

Föreningsmöte torsdagen den 12 september kl 19 i Gillestugan.
VÄLKOMNA!

Bladet

Nästa stoppdatum för Bladet

är den 14 november 2019

bladet@lulehembygdsgille.se

Medlemsavgift 2019

Avgiften för medlem över 25 år

350 kr. För övriga 150 kr.

Betalas till Plusgiro 48 31 75-6

Kom ihåg uppge namn vid betalning

Anmäl e-post- adress- och telefonnummerändring till Helene Törnqvist hos.tornqvist@telia.com