Nybörjarkurs i dans

Vill du lära dig schottis, vals, hambo, polska mm?

Jonas och Gunilla startar en nybörjarkurs måndagen den 24 september 2018, kl 19.00, i Luleå Hembygdsgilles föreningslokal. Du kommer att få lära dig de vanliga "gammeldanserna" samt även prova på en enklare grundpolska. Vi kommer också att lära ut några gemensamma danser. Eventuellt kommer någon gästledare att medverka.

Vi lär ut alla danserna från grunden och lägger mycket stor vikt vid känslan i dansen. Därför försöker vi hellre lägga tid på till exempel teknik och kroppshållning istället för att lära ut alltför många danser. Vår målsättning är att det ska vara en njutning att dansa!

Vi använder både levande och inspelad musik vid utlärningen. Varje kurstillfälle är ca två timmar med en kortare paus i mitten, totalt 10 tillfällen.

För anmälan och information, ring Jonas eller Gunilla, tel 0920-25 70 73 eller 070-2932326, efter 18.00 eller skicka ett mail till jonas.kyrkbyn@telia.com

Välkommen!

Polskegruppen Danskul

Gillets polskedansgrupp Danskul, startar sin verksamhet söndagen den 2:a september , kl 18.30 i Gillestugan.

Nya och gamla dansare hälsas välkomna. Vi är en blandad grupp, med både yngre och äldre, vana och mer ovana, dansare.

Har du inte dansat polskor tidigare, så kom gärna och prova. Det är bra om du har dansat lite gammeldans tidigare, eller har dansvana av annan dans.

Ledare: Eva E-M. Info via mail dans@lulehembygdsgille.se.

Danskväll!

Vi upprepar succén från i fjol och kör en öppen danskväll söndagen den 18:e november kl 18.30 i Gillestugan. Ta med dansskor, knytisfika och ett gott humör!

Balkandans

I Luleå Hembygdsgille kan du även dansa internationella folkdanser.

Vi dansar mest på ring och sladd, och man behöver inte vara parvis.

Vi höststartar tisdag 28 augusti 2018, kom gärna och prova på.

Elisabet Martinsson elisabengt@telia.com

eller Christer Wallin christerwallin08@gmail.com

Hösten 2018

Medlemsavgift 2018

Avgiften för medlem över 25 år

350 kr. För övriga 150 kr.

Betalas till Plusgiro 48 31 75-6

Kom ihåg uppge namn vid betalning

Anmäl e-post- adress- och telefonnummerändring till Helene Törnqvist hos.tornqvist@telia.com

Bladet