Dans

Inom föreningen finns det flera olika dansaktiviteter, vi dansar både svenska och utländska danser, modedanser, salongsdanser, gamla hederliga pardanser och gammeldansvarianter.

Polskegruppen Danskul

Gillets polskegrupp vill gärna ha fler dansare. Vi tränar på söndagar klockan 18.30-20.30 i Gillestugan, Rutviksvägen 11.

Vi är en oerhört blandad grupp från tonåringar, via småbarnsföräldrar till 60+, alla är välkomna till oss. Vi tar hand om de som behöver extra träning på dansstegen och fixar utmaningar för riktigt dansvana. Är du intresserad av polskor, kom då och prova!

Hör gärna av dig till Eva 070-274 74 76 eller dans@lulehembygdsgille.se

Balkandansarna

I Luleå Hembygdsgille kan du även dansa internationella folkdanser.

Vi dansar visserligen danser från hela världen, men vi föredrar traditionella danser från Balkanområdet: forna Jugoslavien, Grekland, Bulgarien och Makedonien.

Vi dansar lätta och svåra danser, mest på ring och sladd, och man behöver inte vara parvis.

Vi dansar för att det är roligt att röra sig till fantastisk musik, men visar gärna upp våra danser eller har workshops.

Information

Elisabet Martinsson elisabengt@telia.com Christer Wallin christerwallin08@gmail.com

Anna-Greta Wallmark anna-greta.wallmark@bredband.net

NYBÖRJARKURS

Vill du lära dig schottis, vals, hambo, polska mm?

Jonas och Gunilla startar en nybörjarkurs måndagen den 24 september 2018, kl 19.00, i Luleå Hembygdsgilles föreningslokal. Du kommer att få lära dig de vanliga "gammeldanserna" samt även prova på en enklare grundpolska. Vi kommer också att lära ut några gemensamma danser. Eventuellt kommer någon gästledare att medverka.

Vi lär ut alla danserna från grunden och lägger mycket stor vikt vid känslan i dansen. Därför försöker vi hellre lägga tid på till exempel teknik och kroppshållning istället för att lära ut alltför många danser. Vår målsättning är att det ska vara en njutning att dansa!

Vi använder både levande och inspelad musik vid utlärningen. Varje kurstillfälle är ca två timmar med en kortare paus i mitten, totalt 10 tillfällen.

För anmälan och information, ring Jonas eller Gunilla, tel 0920-25 70 73 eller 070-2932326, efter 18.00 eller skicka ett mail till jonas.kyrkbyn@telia.com

Välkommen!?