Dans

Inom föreningen finns det flera olika dansaktiviteter, vi dansar både svenska och utländska danser, modedanser, salongsdanser, gamla hederliga pardanser och gammeldansvarianter.

Polskegruppen Danskul

Gillets polskegrupp vill gärna ha fler dansare. Vi tränar på söndagar klockan 18.30-20.30 i Gillestugan, Rutviksvägen 11.

Vi är en oerhört blandad grupp från tonåringar, via småbarnsföräldrar till 60+, alla är välkomna till oss. Vi tar hand om de som behöver extra träning på dansstegen och fixar utmaningar för riktigt dansvana. Är du intresserad av polskor, kom då och prova!

Hör gärna av dig till Eva 070-274 74 76 eller dans@lulehembygdsgille.se

Vill du dansa internationella folkdanser?

Välkommen till Balkandansarna i Luleå Hembygdsgille

Vi dansar på tisdagar, vi har inga nybörjarkurser, men den första timmen av vår träningstid är du välkommen att vara med, och lära dig grunderna.

Då tar vi om, visar tydligt och har tålamod.

Vi tillhör Folkdansringen Övre Norrland, och dansen är en studiecirkel i samarbete med ABF. Anmälan och frågor: elisabengt@telia.com eller Christer Wallin christerwallin08@gmail.com

Herrskapsdanser

Vill du dansa som man gjorde i Norrbotten – och samtidigt i övriga Europa - för 200 år sen?

Välkommen till LHG Herrskapsfolk. Vi dansar i första hand de kontradanser och långdanser som norrbottensprästen Lars Engelmark nedtecknade 1795, men också samtida danser från andra dansböcker. Vi dansar varannan onsdag i Gillestugan, Gammelstad.

Anmälan och frågor: Bengt Martinsson 0920 – 22 21 80 elisabengt@telia.com

Danskurs, fortsättningskurs i folklig dans

Jonas, Gunilla, Lisa, Minna, Carina och Stellan (spelman), startar en fortsättningskurs måndagen den 28 januari 2019, kl 18.30, i Luleå Hembygdsgilles föreningslokal.

Du kommer att få lära dig varianter på de vanliga "gammeldanserna" samt även lära dig en enklare grundpolska. Vi kommer också att lära ut några danser som är typiska för Norrbotten och några gemensamma danser.

Vi lär ut alla danserna från grunden och lägger mycket stor vikt vid känslan i dansen. Därför försöker vi hellre lägga tid på till exempel teknik och kroppshållning istället för att lära ut alltför många danser. Vår målsättning är att det ska vara en njutning att dansa!

Du bör ha grundkunskaper i gammeldans men vi börjar med repetition av de vanliga gammeldanserna de två första kurstillfällena.

Vi använder både levande och inspelad musik vid utlärningen. Varje kurstillfälle är ca två timmar med en kortare paus i mitten, totalt 10 tillfällen.

För anmälan och information, ring Jonas eller Gunilla, tel 0920-25 70 73, efter 18.00 eller skicka ett mail till jonas.kyrkbyn@telia.com

Välkommen!