Dans

Inom föreningen finns det flera olika dansaktiviteter, vi dansar både svenska och utländska danser, modedanser, salongsdanser, gamla hederliga pardanser och gammeldansvarianter.

Polskegruppen Danskul

Gillets polskegrupp vill gärna ha fler dansare. Vi tränar på söndagar klockan 18.30-20.30 i Gillestugan, Rutviksvägen 11.

Vi är en oerhört blandad grupp från tonåringar, via småbarnsföräldrar till 60+, alla är välkomna till oss. Vi tar hand om de som behöver extra träning på dansstegen och fixar utmaningar för riktigt dansvana. Är du intresserad av polskor, kom då och prova!

Hör gärna av dig till Eva 070-274 74 76 eller dans@lulehembygdsgille.se

Vill du dansa internationella folkdanser?

Välkommen till Balkandansarna i Luleå Hembygdsgille

Vi dansar på tisdagar, vi har inga nybörjarkurser, men den första timmen av vår träningstid är du välkommen att vara med, och lära dig grunderna.

Då tar vi om, visar tydligt och har tålamod.

Vi tillhör Folkdansringen Övre Norrland, och dansen är en studiecirkel i samarbete med ABF.  Anmälan och frågor: elisabengt@telia.com eller Christer Wallin christerwallin08@gmail.com

Herrskapsdanser

Vill du dansa som man gjorde i Norrbotten –och samtidigt i övriga Europa - för 200 år sen?

Välkommen till LHG Herrskapsdansare

Vi dansar i första hand de kontradanser och långdanser som norrbottensprästen
Lars Engelmark nedtecknade 1793, men också 1700- och 1800-talsdanser från andra dansböcker.

Onsdagar i Gillestugan, Gammelstad.

Anmälan och frågor: Bengt Martinsson 0920 – 22 21 80 elisabengt@telia.com

Vi dansar på Ebeneser tre måndagar under våren.

Välkomna att vara med!

Danser från BALKAN

måndag 7 mars kl. 18.30 – 20.00
WORKSHOP nr 1/3

Välkommen, frisk och vaccinerad, att dansa med oss i folkdanslaget Luleå Hembygdsgille.

Vi visar enkla danser från balkanregionen (forna Jugoslavien, Makedonien, Grekland m.fl.) till
rytmisk och livlig musik. Det är lätt att dansa med, och vi dansar med avstånd och ”utan handtag”.

Måndag 4 april kl. 18.30 – 20.00 WORKSHOP nr 2/3

Måndag 2 maj kl. 18.30 – 20.00 WORKSHOP nr 3/3